قَالُوا ادْعُ لَنَا رَبَّكَ يُبَيِّن لَّنَا مَا هِيَ إِنَّ الْبَقَرَ تَشَابَهَ عَلَيْنَا وَإِنَّا إِن شَاءَ اللَّهُ لَمُهْتَدُونَ

گفتند: به خاطر ما از پروردگارت بخواه تا برای ما خوب روشن کند که این [گاو] چیست؟ 155 این گاو به راستی برای ما مشتبه شده است. اگر خدا بخواهد ما حتماً به راه آمدگانیم 156 [=فرمان خدا را انجام می‌دهیم].

155- این سؤال عیناً همان سؤال نخست است! گویی توضیحات قبلی هیچ تأثیری در آماده ساختن آنها برای انجام فرمان نداشته است! معلم به تناسب استعداد و توانایی متوسط شاگردان تکلیفی برای جلسه بعد معین می‌کند، این خودشیرینی و تحمیل به دیگران محسوب می‌شود اگر شاگردی بپرسد: آقا فقط این چند صفحه را بخوانیم، یا همه‌اش را تمام کنیم!؟ وقتی حکم حج در قرآن نازل شد، مسلمانی از پیامبر پرسید: این حکم برای یکسال است یا همه ساله باید به حج برویم؟ پیامبر(ص) سکوت کرد و او همچنان سؤالش را تکرار می‌کرد، تا بالاخره فرمود: آیا فکر نمی‌کنی اگر قرار بود همه ساله بروید و نمی‌رفتید، به حکم خدا کافر شده بودید، چرا سؤال بی‌جا و دردسر آفرین می‌کنی؟

156- معنای اصلی هدایت، رسیدن یا رساندن به مقصد یا مقصود است. منظورشان این بود که اگر خدا بخواهد ما به مقصود از انجام این کار می‌رسیم. اما خدا قبلاً خواسته بود، این خودشان بودند که نمی‌خواستند و آن را به عهده خدا می‌گذاشتند!